Sağlık Bakanlığı, 8 Bin Sürekli İşçi Alımı İçin İlan Yayımladı! Başvuru Adresi ve Şartları
Sağlık Bakanlığı, 8 Bin Sürekli İşçi Alımı İçin İlan Yayımladı! Başvurular İşkur Üzernden Yapılacak, Başvuru Şartları ve Detayları
Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatındaki personel ihtiyacını karşılamak amacıyla 8 bin sürekli işçi alımı yapacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, ihtiyaç duyulan hizmet türlerine göre alınacak olan işçiler, il düzeyinde istihdam edilecek.
Başvurular, 23 Şubat ile 27 Şubat tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden elektronik olarak gerçekleştirilecek. Başvuru süreci, esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılan çevrim içi kullanıcı girişi ile başlayacak.
Başvuru yapacak adaylar, ilan edilen pozisyonlara uygun olarak başvurularını gerçekleştirebilecekler. Alımlar, Sağlık Bakanlığı'nın taşra teşkilatında görev alacak personelin niteliklerine göre belirlenecek.
Adaylar, başvuru süreci ve ilgili detaylar için Türkiye İş Kurumu'nun resmi internet sitesini ziyaret edebilirler. Sağlık Bakanlığı, personel alımları ile sağlık hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulmasını hedefliyor ve bu kapsamda ihtiyaç duyulan alanlarda nitelikli iş gücünü bünyesine katmayı planlıyor.
Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı İçin Başvuru Şartları Nelerdir.
Devlet Memurları Kanunu ve Yönetmelik Şartları: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımalısınız. Ayrıca, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4. maddesinde belirtilen şartları da sağlamalısınız. (Not: Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamaz.)
Yaş Şartları:Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmalısınız.
Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmalısınız. (23/02/1984 ve sonraki doğum tarihlerine sahip olanlar başvurabilir.)
Eğitim Şartı: Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) mezun olmalısınız ve istenilen diğer belgelere başvuru tarihi itibarıyla sahip olmalısınız.
Sağlık Durumu: Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemelisiniz. (Bu belge atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)
Öncelik Hakkı:
İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5. maddesinde belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmalısınız.
Güvenlik Soruşturması: 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu'na göre, arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engelinizin bulunmaması gerekmektedir.
Güvenlik Görevlileri İçin Ek Şartlar: Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlara ek olarak, 5188 sayılı Kanunun 10. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartları ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımalısınız.
Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapacaktır.
Hangi Kadroya Kaç Kontenjan Ayrıldı
Sürekli işçi kadrolarının meslek ve kadro sayısına göre dağılımları şöyle:
Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı (84)
Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı (127)
Elektrikçi (Genel) 144
Isıtma ve sıhhi tesisatçı (143)
İnşaat boyacısı (64)
Klinik destek elemanı (600)
Güvenlik görevlisi (3 bin 250)
Marangoz (32)
Oto bakım onarımcısı-otomotiv mekanikçisi (2)
Oto elektrikçisi (2)
Otomotiv kaportacısı (2)
Temizlik görevlisi (3 bin 550)
Mesleklere Göre Nitelik Tablosu İçin tıklayınız
Başvuru Şartları İçin tıklayınız
Temizlik Görevlisi Pozisyonuna Başvuru Şartları ve İllere Göre kontenjan dağılımı için tıklayınız
Güvenlik Görevlisi Pozisyonuna Başvuru Şartları ve İllere Göre kontenjan dağılımı için tıklayınız
Klinik Destek Elemanı Pozisyonuna Başvuru Şartları ve İllere Göre kontenjan dağılımı için tıklayınız