Türkiye'deki puan siteniz.

Kategoriler

4421, 4422, 4423, 4425, 4426, 4428, 4431 Nitelik Kodlar Nedir?


KPSS atamalarındaki nitelik kodu, adayların tercih yapacakları alana göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Bu kodlar, mezun olunan program/alan, yabancı dil bilgisi, engellilik durumu, askerlik durumu, sürücü belgesi gibi farklı özellikleri içerebilir

Nitelik kodları, adayların tercihlerini yaparken dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biridir. Adaylar, tercih edecekleri kadro ve pozisyonlar için aranan nitelik kodlarını dikkatlice incelemelidir. Nitelik kodlarına sahip olmayan adaylar, bu kadro ve pozisyonlara atanamaz.

İşte bazı yaygın nitelik kodları ve anlamları:

4421 nitelik kodu; Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi, Uluslararası Ekonomi lisans programlarının birinden mezun olmak.

4422 nitelik kodu; Bilgisayar Uygulamalı Ekonomi lisans programından mezun olmak.

4423 nitelik kodu; Politika ve Ekonomi lisans programından mezun olmak.

4425 nitelik kodu; İslam Ekonomisi ve Finans veya İslam İktisadı ve Finans lisans programlarının birinden mezun olmak.

4426 nitelik kodu; İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat, Ekonomi ve Finans lisans programlarının birinden mezun olmak

4427 nitelik kodu; Ekonometri veya Finansal Ekonometri lisans programından mezun olmak.

4428 nitelik kodu; Sanayi Ekonomisi lisans programından mezun olmak.

4431 nitelik kodu; İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, İşletme Bilgi Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

KPSS nitelik kodları bazen sadece bir program mezununu temsil ederken bazende bir çok mezuniyet alanını tek bir kod temsil etmektedir. 

KPSS atamalarında nitelik kodları, adayların tercih yapabilmeleri için önemli bir kriterdir. Bir kadro için belirtilen nitelik kodlarına sahip olmayan adaylar, o kadroya başvuramazlar.

4422 4421 nitelik kodu nitelik kodu 4428 nitelik kodu 4425 nitelik kodu 4431 nitelik kodu nedir? 4426 nitelik kodu 4423 nitelik kodu 4427 nitelik kodu
Yorum Formu
captcha

Web sitemizde deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Çerez politikamızı okumak için buraya tıklayın.